Minikonsert

Birgitte Stærnes, fiolin og Petter Amundsen, orgel

 

Birgitte Stærnes har i de siste årene gitt en rekke konserter i Norge, Svalbard, Frankrike, Spania, Danmark og Estland, Kanariøyene og Italia, Tsjekkia og Russland.

Sammen med gitaristen Martin Haug dannet hun i 1997 duoen A Corda. Duoen har siden gitt en rekke konserter i inn-og utland og spilt inn 4 CD ’er. Fra 2007-2009 mottok de som eneste duo ensemblestøtte fra Norsk Kulturråd.

I 2010 har duo A Corda spilt på Nordlysfestivalen og Vestfoldfestspillene. Duoen har også flere ganger blitt invitert til den internasjonale kammermusikkfestivalen Classica & Dintorni, Italia, senest i mai 2010. Birgitte Stærnes har nylig innledet samarbeid med pianisten Ketty Teriaca og cellisten Elena Sciamarelli og de har i løpet av høsten 2010 spilt en rekke konserter i Italia bl.a. på festival “di Musica da Camera i Napoli” og i konsertserien i Sant’ Agnese in Sagone i Roma. Høsten 2008 har hun med duoen A Corda turnert i Kina med bl.a. konsert i serien Chamber Concerts by European Artists i Shanghai. Høsten 2009 var de i Brasil og Uruguay før de spilte i prestigetunge Salle Cortot i Paris.

I 1998 ga hun ut Christian Sinding: Works for violin and piano sammen med pianisten Jorunn Marie Bratlie. I 2003 debuterer hun i Wigmore Hall, London, med glitrende kritikk. Verker av Sinding, Strauss og Grieg sto på programmet.

 

Birgitte Stærnes har mottatt Yamaha-prisen for strykere(1992), Ticon-prisen(1997)og i 1998 mottok hun Statens 1-årige arbeidsstipend for yngre kunstnere.

I oktober 2001 ga hun ut sin andre CD. Duo A Corda debuterte med spansk og latinamerikansk musikk på CD’en ”Fuego”. Oppfølgeren Playera kom ut i 2008 og den spanske og latinamerikanske musikken har gitt dem konserter over store deler av verden. Sentralt i arbeidet med duoen A Corda, har kammermusikkrepertoaret fra tidlig romantikk vært svært viktig. Dette har resultert i innspillingene” Con Amore”(2003) og Terzetto (2005)sammen med Øystein Birkeland, cello og Per Kristian Skalstad, bratsj. Kritikkene har vært svært gode både i Norge og internasjonalt.

I september 2002 ga hun ut CD med 2 nye verker skrevet for henne av Terje Rypdal. Hun har deltatt på en rekke festivaler. Hennes konsert på Brighton Festival i 2004 ble av kritikere omtalt som ”the most exciting music on the festival.”

Birgitte Stærnes gikk ut fra Norges Musikkhøgskole med beste karakter i 1994, fortsatte sine diplomstudier ved samme sted og tok diplomeksamen i 1996.

Hun hadde sin debutkonsert i Universitetets Aula i 1991. Før det hadde hun vunnet 1.pris i Rotterdam Internasjonale Fiolinkonkurranse, vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester og blitt presentert i NRK-fjernsyn.

Hun begynte å spille fiolin som 6-åring. Hun var første gang solist med orkester da hun var 12 år. Fra 1983-1995 studerte hun med Isaac Shuldman. Hun har vært solist med en rekke orkestre.

Hun har gitt konserter i Skandinavia, Europa, Japan, Russland og USA.

 

 

 

Petter Amundsen har studert orgel og kirkemusikk ved Norges Musikkhøyskole med Bjørn F. Boysen, Gotthard Arnér og Kåre Nordstoga, men vil særlig fremheve Karen Tyse Johnstad som var hans lærer på Foss videregående. Debut i Oslo konserthus i 1989. Konserter i inn- og utland. Har markert seg med TV-serie om Shakespeares skjulte koder (NRK) og boken Organisten, skrevet sammen med Erlend Loe. Han har vært organist i flere Oslokirker, bl.a. Bydøy og Skøyen.