Birgitte Stærnes, fiolin og Petter Amundsen, orgel

Birgitte Stærnes har i de siste årene gitt en rekke konserter i Norge, Svalbard, Frankrike, Spania, Danmark og Estland, Kanariøyene og Italia, Tsjekkia og Russland.

Sammen med gitaristen Martin Haug dannet hun i 1997 duoen A Corda. Duoen har siden gitt en rekke konserter i inn-og utland og spilt inn 4 CD ’er. Fra 2007-2009 mottok de som eneste duo ensemblestøtte fra Norsk Kulturråd.

I 2010 har duo A Corda spilt på Nordlysfestivalen og Vestfoldfestspillene. Duoen har også flere ganger blitt invitert til den internasjonale kammermusikkfestivalen Classica & Dintorni, Italia, senest i mai 2010. Birgitte Stærnes har nylig innledet samarbeid med pianisten Ketty Teriaca og cellisten Elena Sciamarelli og de har i løpet av høsten 2010 spilt en rekke konserter i Italia bl.a. på festival “di Musica da Camera i Napoli” og i konsertserien i Sant’ Agnese in Sagone i Roma. Høsten 2008 har hun med duoen A Corda turnert i Kina med bl.a. konsert i serien Chamber Concerts by European Artists i Shanghai. Høsten 2009 var de i Brasil og Uruguay før de spilte i prestigetunge Salle Cortot i Paris.

I 1998 ga hun ut Christian Sinding: Works for violin and piano sammen med pianisten Jorunn Marie Bratlie. I 2003 debuterer hun i Wigmore Hall, London, med glitrende kritikk. Verker av Sinding, Strauss og Grieg sto på programmet.

Birgitte Stærnes har mottatt Yamaha-prisen for strykere(1992), Ticon-prisen(1997)og i 1998 mottok hun Statens 1-årige arbeidsstipend for yngre kunstnere.

I oktober 2001 ga hun ut sin andre CD. Duo A Corda debuterte med spansk og latinamerikansk musikk på CD’en ”Fuego”. Oppfølgeren Playera kom ut i 2008 og den spanske og latinamerikanske musikken har gitt dem konserter over store deler av verden. Sentralt i arbeidet med duoen A Corda, har kammermusikkrepertoaret fra tidlig romantikk vært svært viktig. Dette har resultert i innspillingene” Con Amore”(2003) og Terzetto (2005)sammen med Øystein Birkeland, cello og Per Kristian Skalstad, bratsj. Kritikkene har vært svært gode både i Norge og internasjonalt.

I september 2002 ga hun ut CD med 2 nye verker skrevet for henne av Terje Rypdal. Hun har deltatt på en rekke festivaler. Hennes konsert på Brighton Festival i 2004 ble av kritikere omtalt som ”the most exciting music on the festival.”

Birgitte Stærnes gikk ut fra Norges Musikkhøgskole med beste karakter i 1994, fortsatte sine diplomstudier ved samme sted og tok diplomeksamen i 1996.

Hun hadde sin debutkonsert i Universitetets Aula i 1991. Før det hadde hun vunnet 1.pris i Rotterdam Internasjonale Fiolinkonkurranse, vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester og blitt presentert i NRK-fjernsyn.

Hun begynte å spille fiolin som 6-åring. Hun var første gang solist med orkester da hun var 12 år. Fra 1983-1995 studerte hun med Isaac Shuldman. Hun har vært solist med en rekke orkestre.

Hun har gitt konserter i Skandinavia, Europa, Japan, Russland og USA.