Marita Kvarving Sølberg - Trefoldighet jentekor

Fantastisk sopran i vakker samklang med jentekor og strykere

VMs største kvinnelag

Trefoldighet jentekor har fått med seg stjernesopranen Marita Kvarving Sølberg til en svært stemningsfull og vakker konsert. Torsdag 3. mars er det kvinnestafett i Holmenkollen. I Domkirka kan publikum glede seg til lyse klanger fra VMs største kvinnelag, akkompagnert av orgel og strykere! Sopranen Marita Kvarving Sølberg gjorde seg sterkt bemerket under siste Nobels fredspris-utdeling.

Marita Kvarving Sølberg

Trefoldighetskirkens jentekor og Vokal, dir Edle Stray-Pedersen

Strykerkvartett

Kåre Nordstoga, orgel

Les mer om Marita Kvarving Sølberg

Trefoldighet Jentekor og Vokal består av omlag 30 jenter i alderen 9-25 år. Repertoarmessig arbeider koret hovedsakelig med musikk innenfor den klassiske tradisjon, men har ved flere anledninger også fremført musikk fra andre genre. Jentekorets virksomhet omfatter konserter og deltakelse i Trefoldighet- og Domkirkens rike gudstjenesteliv. De har også deltatt på flere musikkfestivaler, og har turnert både i og utenfor Norge. Koret har i hatt oppdrag for både Den Norske Opera og Ballett og Oslo Filharmoniske Orkester, og er fast innslag på de store fellesjulekonsertene som er en del av juletradisjonen for korene i prestegjeldet.

Edle Stray-Pedersen (dirigent) har utdannelse fra Universitetet i Oslo, og har tidligere dirigert Det Norske Jentekor. Siden 2002 har Stray-Pedersen vært ansatt som fungerende administrativ leder og dirigent for Den Norske Opera og Balletts Barnekor. I tillegg har hun i tett samarbeid med operaens musikalske ledelse hatt ansvaret ved barnekorets egne produksjoner av familieforestillinger. Stray-Pedersen har i flere år vært ansatt ved Oslo musikk- og kulturskole som dirigent for Trefoldighet Jentekor.