Iver Kleive og Knut Reiersrud

Gitar og orgel med folketoner i kraftfulle versjoner

Det er duket for mye trøkk og store klanger i Oslo Domkirke på onsdag. Knut Reiersrud og Iver Kleive skal fylle katedralen med sine egne kraftfulle versjoner av salmer og folketoner.

Kritikerrost

Norges mest kjente organist og bluesgitarist har vært banebrytende med sin kobling av kirkeorgel og el-gitar. Med sin første utgivelse sammen i 1991, Blå koral, fikk de stående ovasjoner fra et samlet anmelderkorps, og en høyst fortjent Spellemannspris. Så langt har dette samarbeidet resultert i tre svært spennende CD-utgivelser.

OL -åpning

Under åpningsseremonien til Lillehammer-OL i 1994, spilte Reiersrud og Kleive sin egen kraftfulle versjon av den norske folketonen 'Overmåte full av nåde' for millioner av fjernsynsseere over hele verden.

Denne gang skal de fylle Oslos hovedkirke med både eksplosive og stillferdige versjoner av folketoner og salmer, og publikum er lovet gjenhør med salmen fra OL-åpningen.

Onsdag 2. mars kl 21:00

Oslo Domkirke