Tine Thing Helseth - Domkirkens guttekor

Vår internasjonale trompetstjerne i samspill med et av landets beste guttekor.

Norges store trompetkomet, Tine Thing Helseth, inntar VMKirkens hovedscene i Oslo Domkirke tirsdag 1.mars.

Det funkler i lysekronene i Oslo Domkirke, men det gjør det også av Tine Thing Helsets trompetspill! Med sitt krystallklare og svært viritouse spill har hun lagt verden for sine føtter.

Hun kommer til Oslo og VMKirken direkte fra en lengre turne, med blant annet konsert i den svært prestisjetunge konsertsalen Carnegie Hall i New York.

Helseth vil opptre sammen med Domkirkens guttekor, som regnes som et av landets beste guttekor. Domorganist Kåre Nordstoga er med på orgel.

H. Purcell: Te Deum Laudamus

J.S. Bach: Bist du bei mir

Beneditto Marcello: Konsert i c-moll
Allegro-adagio-allegro

E.Grieg/folketone: So lokka me over den myra

F. Mendelssohn Bartholdy: “Mein Herz erhebet Gott, den Herrn”

Rolf Wallin: Elegi

Jeremiah Clarke: Suite i D-dur
Prelude-Minuett-Rondeau-Serenade-Bouree-Eccosaise-Hornpipe-Guige

H. Purcell: Jubilate Deo

Tine Thing Helseth, trompet

Domkirkens guttekor, dir Ole Andreas Fevang

Kåre Nordstoga, orgel

Les mer om Tine Thing Helseth her

Oslo Domkirkes Guttekor ble stiftet i 1985 av domkantor Terje Kvam og Carl Høgset. Korets virksomhet omfatter deltagelse i Domkirkens rike gudstjenesteliv, konserter, turnéer i inn- og utland, cd- og TV-produksjoner samt samarbeid med andre kor og orkestre. Oslo Domkirkes Guttekor er også en viktig aktør på Domkirkens egne, tradisjonsrike julekonserter "In dulci jubilo". Korets dirigent er for tiden Ole Andreas Fevang. Ulrika Löfgren er vikarierende sangpedagog for Helene Haarr.

Ole Andreas Fevang fullfører denne våren sitt kirkemusikkstudium ved Norges Musikkhøgskole, etter studier med blant andre Bjørn Boysen, Jon Laukvik, Einar Steen-Nøkleberg og Terje Kvam. Som organist har han markert seg ved å vinne «Fridtjov Anderssen orgelkonkurranse for ungdom» i 2005. Senere har han holdt en mengde konserter, blant annet under Johan Halvorsens Musikkfest i Drammen, Skåne Orgelfestveckor i Sverige og Oslo Griegfestival. Fevang har fungert som vikardirigent for Oslo Domkirkes Guttekor siden sommeren 2009.