Åsmund Nordstoga - Knut Buen - Domkirkens ungdomskor

Folketonekonsert med musikalsk overskudd og mye spilleglede

 

 

VMKirken innbyr til en sjelden konsertopplevelse mandag 28. februar. Sangeren Åsmund Nordstoga og hardingfele-kunstneren Knut Buen setter hverandre i stevne i Oslo Domkirke. Øvelsene har gått via telefon fra fjøset…

 

Mjølkebonde, tidligere hallomann på NRK og folkemusiker Åsmund Nordstoga synger på to VM-scener mandag kveld! Først står han på scenen sammen med Valkyrien Allstars på Universitetsplassen under medaljeseremonien. Deretter møter han Knut Buen, Kåre Nordstoga og Domkirkens ungdomskor i en svært innholdsrik VM-konsert i Oslo Domkirke kl 21.

 

Øvelse i fjøset

-Noen av øvelsene har vært via telefon, med Åsmund stående i fjøset sitt i Vinje, kan domorganist Kåre Nordstoga fortelle. Han har hatt opptil en hel times øvelse på telefon med fetter Åsmund. Det setter jo en egen stemning på øvingen når kuene rauter med i bakgrunnen, humrer han.

 

Nestor

Knut Buen er en nestor innen norsk folkemusikk, og er kjent for mange med sin smittende spilleglede og sitt store musiske engasjement. VMKirken er stolt over å kunne presentere norsk folkemusikk på sitt absolutt ypperste, med to store stjerner innen genren.

 

God form

Domkirkens ungdomskor har en imponerende merittliste med mange prosjekter innen ulike musikalske retninger, men de har en spesiell forkjærlighet for folketoner og folkemusikk. Og på mandagens konsert vil publikum få møte et kor i særdeles god form!

 

VMKirken 2011 lover en unik konsertopplevelse i Oslos hovedkirke med musikalsk overskudd og mye spilleglede!

 

Åsmund Nordstoga, vokal

Knut Buen, fele

Domkirkens Ungdomskor, dir Kjetil Grøtting

Kåre Nordstoga, orgel

 

Les mer om Domkirkens ungdomskor

Les mer om Åsmund Nordstoga

 

 

 

Oslo Domkirkes Ungdomskor ble stiftet i 1988 som et tilbud for unge sangere fra Oslo og omegn. Koret er tilknyttet Oslo Domkirke hvor det øver og synger regelmessig på messer og under høytider. Koret teller i dag 24 medlemmer bosatt i Oslo, og har satt sitt særpreg på landets ungdomskormiljø med sin særegne klang, sin vilje til å jobbe seriøst i ulike genre såvel som sitt kunsteriske vågemot. Koret har de siste årene også deltatt på konkurranser og festivaler i Bremen, Arezzo, Amiens og Zwickau.

 

Dirigent Ketil Grøtting (f.1974) fullførte Cand. Musicae med korledelse hovedfag i 2001 under Grete Pedersen og Jesper Grove Jørgensen, og har dirigert kor i ulike sammensetninger siden 1996. Som dirigent har han jobbet mye med musikk fra barokken og tidligere og med romantisk og ny musikk.