Minikonsert

Katharina Klaveness, vokal og Petter Amundsen, orgel

 

Katharina Klaveness studerte sang ved Frankfurter Hochschule für Musik und Darstellende Kunst, ved Rimskij-Korssakoff-Konservatoriet i St. Petersburg og ved Musikkhøyskolen i Mannheim. Dessuten har hun gjennomgått mesterkurs bl.a. med Julia Hamari og Konrad Richter.

Hun har vært stipendiat i Richard-Wagner-Verband Bayreuth.

For festen til feiringen av komponisten Sir Michael Tippetts 90. Geburtstags i Mannheim oppførte hun romansesyklusen  „The Heart’s Assurance“. Senere har hun opptrådt bl.a. ved Reingau Musikfestival, i Thomaskirken i Leipzig, i Kammeroper Frankfurt, i Theater Oberhausen, på cruiseskipet MS Arkona, i Staatstheater Darmstadt såvel som i Alte Oper Frankfurt,  Deutsches Theater i München og i Konzerthaus Berlin.

Hun ga sin operadebut som Fiorilla in Rossinis „Il Turco in Italia“. Som Adele in Johann Strauß’ Operette „Die Fledermaus“ har hun opptrådt i TV i en produksjon for Südwestdeutsche Rundfunk (SWR).

Katharina Klaveness har samarbeidet bl.a. med det Polske Kammerfilharmoniske Orkester, med Südwestfälischen Philharmonie, med SWR Rundfunkorchester og med Thomaskantor Georg Christoph Biller. Hun har hatt regelmessige engasjementer som romanse- og oratoriesanger i Tyskland og en rekke andre land.

 

 

Petter Amundsen har studert orgel og kirkemusikk ved Norges Musikkhøyskole med Bjørn F. Boysen, Gotthard Arnér og Kåre Nordstoga, men vil særlig fremheve Karen Tyse Johnstad som var hans lærer på Foss videregående. Debut i Oslo konserthus i 1989. Konserter i inn- og utland. Har markert seg med TV-serie om Shakespeares skjulte koder (NRK) og boken Organisten, skrevet sammen med Erlend Loe. Han har vært organist i flere Oslokirker, bl.a. Bydøy og Skøyen.